Λαχανόρυζο με σπόρους κίμινο πορτοκάλι και γιαούρτι

Λαχανόρυζο με σπόρους κίμινο, πορτοκάλι και γιαούρτι

Λαχανόρυζο με σπόρους κίμινο, πορτοκάλι και γιαούρτι είναι η συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα!!

Δοκιμάζουμε έναν συνδυασμό που γνωρίζουμε από πριν ότι θα πετύχει καθώς το κίμινο με το πορτοκάλι ταιριάζουν πολύ. Τα συνδυάζουμε με το λάχανο ξέροντας πως δένουν απίστευτα μεταξύ τους. Το κίμινο που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι σε μορφή σπόρων. Οι σπόροι κίμινο κρατάνε το άρωμά τους και δίνουν μία δυνατή γεύση στο φαγητό.

Για να φτιάξουμε το λαχανόρυζο η διαδικασία που ακολουθούμε είναι περίπου η ίδια με αυτήν του παραδοσιακού λαχανόρυζου. Ξεκινάμε με τα σοταρίσματα του ξερού και του φρέσκου κρεμμυδιού αλλά και του πράσου. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το λάχανο το οποίο το έχουμε κόψει σε λωρίδες πάχους 2 εκατοστών. Αφότου μαλακώσει το λάχανο και απορροφηθεί η υγρασία του, προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και στη συνέχεια το ξύσμα πορτοκαλιού και το ζωμό λαχανικών. Αν δεν έχετε ζωμό λαχανικών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά νερό. Γνωρίζουμε βέβαια πως ο ζωμός θα δώσει μία πιο γεμάτη γεύση σε σχέση με το νερό.

Το ρύζι που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε είναι ένα ρύζι για ριζότο. Θέλουμε να χυλώσει και να πάρει τη μορφή που θα είχε ένα ριζότο χωρίς αυτό βέβαια να συγκαταλέγει το λαχανόρυζο στην κατηγορία του ριζότο κι αυτό γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το βασικό υλικό στη συνταγή είναι το λάχανο και όχι το ρύζι. Αν δεν επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε ρύζι για ριζότο μπορούμε να το φτιάξουμε και με καρολίνα.

Δείτε επίσης εδώ μία συνταγή για λαχανόρυζο με σύγκλινο.

Το λαχανόρυζο με σπόρους κίμινο, πορτοκάλι και γιαούρτι είναι μία πολύ ιδιαίτερη και γευστική επιλογή!!

Σχετικές Συνταγές