Λαχανόρυζο με πιπεριές και καρότο

Λαχανόρυζο με πιπεριές και καρότο

Ο συνδυασμός ενός λαχανικού με ρύζι πάντα έχει ένα γευστικό αποτέλεσμα. Έτσι λοιπόν η πρότασή μας για σήμερα είναι λαχανόρυζο με πιπεριές και καρότο.

Το λαχανόρυζο είναι ένα φαγητό το οποίο καθώς το γεύεσαι σου βγάζει μία απίστευτα ωραία γλυκάδα. Αυτό οφείλεται στο πράσο, το  οποίο καθώς το σοτάρουμε γλυκίζει. Στη σημερινή συνταγή έχουμε προσθέσει και πιπεριές. Δεν αναφέρω σαν επιπρόσθετο υλικό το καρότο διότι το θεωρώ βασικό υλικό σε ένα επιτυχημένο λαχανόρυζο. Οι πιπεριές λοιπόν που έχουμε επιλέξει είναι οι πράσινες κέρατο οι οποίες έχουν μία πιο ήπια γεύση σε σχέση με τις πράσινες τις φλάσκες.

Το ρύζι που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας είναι το καρολίνα. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε και bonnet αλλά και γλασέ. Το κάθε ένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Το καρολίνα και το γλασέ επειδή έχουν την τάση να λασπώνουν θα πρέπει με το που θα ετοιμαστεί το φαγητό να καταναλωθεί αμέσως. Το ρύζι bonnet μπορεί να κρατηθεί στο σημείο που το έχουμε βράσει, οπότε μπορούμε να το καταναλώσουμε και αργότερα.

Τα αρωματικά βότανα που μπορούμε προαιρετικά να χρησιμοποιήσουμε είναι το σέλινο και ο μαϊντανός. Μπορούμε να τα βάλουμε είτε μεμονωμένα είτε και μαζί.

Αν λοιπόν σας αρέσουν τα μυρωδικά, προσθέστε τα στο λαχανόρυζο με πιπεριές και καρότο και θα έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Σχετικές Συνταγές