Λαχανοντολμάδες με φακές, πιπεριές και ρύζι

Λαχανοντολμάδες με φακές, πιπεριές και ρύζι

Μία διαφορετική προσέγγιση σε φαγητό είναι η πρόταση μας για σήμερα καθώς θα σας παρουσιάσουμε λαχανοντολμάδες με φακές, πιπεριές και ρύζι!!

Στην ουσία αυτό που αντικαθιστούμε από την κλασική συνταγή του λαχανοντολμά είναι ο κιμάς με την θέση του να την παίρνουν οι φακές. Το ρύζι παραμένει στη συνταγή ενώ επίσης προσθέτουμε κόκκινη πιπεριά.

Η κόκκινη πιπεριά δίνει μία γλυκιά γεύση στον λαχανοντολμά.

Ξεκινώντας με τις φακές καλό είναι να τις βράσουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια να τις κρυώσουμε κάτω από το νερό. Εν συνεχεία τις βάζουμε σε μία μπασίνα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Το λάχανο το κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι και το μπλανσάρουμε. Μπορούμε εναλλακτικά να χωρίσουμε φύλλο-φύλλο το λάχανο και στη συνέχεια να το μπλανσάρουμε. Αφότου μπλανσάρουμε το λάχανο θα πρέπει να το κρυώσουμε κατευθείαν.

Πως γεμίζουμε τα μπλανσαρισμένα φύλλα του λάχανου;

Αρχικά τα στρώνουμε σε ένα πάγκο και προσθέτουμε μία κουταλιά από τη γέμιση. Κλείνουμε πρώτα από τα πλάγια και στη συνέχεια ρολάρουμε. Βάζουμε στον πάτο της κατσαρόλας κοτσάνια από άνηθο και πατάτες κομμένες σε ροδέλες. Στρώνουμε από πάνω, τους λαχανοντολμάδες και τους αφήνουμε να βράσουν. Με τον ζωμό που θα προκύψει φτιάχνουμε μία σάλτσα την οποία σερβίρουμε με τους λαχανοντολμάδες με φακές.

Σχετικές Συνταγές