Λαχανικά σοτέ

Λαχανικά σοτέ

Λαχανικά σοτέ θα φτιάξουμε σήμερα τα οποία και προτείνουμε να συνδυάσετε με μία παρασκευή φαγητού στη σχάρα ή στο τηγάνι.

Ξεκινάμε πλένοντας και καθαρίζοντας τα λαχανικά μας. Στη συνέχεια θα τα κόψουμε προσέχοντας οι κοπές των λαχανικών που θα επιλέξουμε να είναι λεπτές και ίδιες ώστε να ψηθούν γρήγορα και ομοιόμορφα. Τα κρεμμύδια τα κόβουμε εμινσέ ενώ όλα τα άλλα λαχανικά θα τα κόψουμε ζουλιέν.

Το επόμενο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να σοτάρουμε το κάθε λαχανικό ξεχωριστά. Αυτό το κάνουμε γιατί κάποια λαχανικά σοτάρονται πιο γρήγορα και κάποια όχι. Θέλουμε μία ποικιλία λαχανικών ώστε να έχουμε έναν συνδυασμό γεύσεων και χρωμάτων. Τα λαχανικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την παρασκευή του φαγητού είναι τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια, οι πιπεριές τριών χρωμάτων, οι μελιτζάνες και τα καρότα. Άλλα λαχανικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι το φινόκιο, τα σπαράγγια, τα μανιτάρια και πολλά άλλα.

Καθώς σοτάρουμε τα λαχανικά, αν κρίνουμε πως θέλουν λίγο ακόμα μαγείρεμα τότε προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών και αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν.

Τα λαχανικά σοτέ τα χρησιμοποιούμε κυρίως ως γαρνιτούρα σε ένα πιάτο. Εκτός από γαρνιτούρα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε επίσης ως ορεκτικό ή ως γέμιση σε ένα σάντουιτς παρέα με ένα κρέας στη σχάρα ή στο τηγάνι.

Σχετικές Συνταγές