Η λαγάνα είναι το παραδοσιακό ψωμί της Καθαράς Δευτέρας. Φτιάχνεται στην Ελλάδα με παραδοσιακό τρόπο μία φορά το χρόνο. Είναι μία πλακωτή ζύμη με βασικά υλικά το αλεύρι και το νερό. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε και λαγάνες με περισσότερα υλικά όπως ελιές, λιαστή ντομάτα, παπαρουνόσπορο, μαύρο σουσάμι ή λευκό. Χαρακτηριστικό της λαγάνας είναι τα βαθουλώματα που δημιουργούμε με τις παλάμες μας.
Για να μάθετε την ιστορία της λαγάνας πατήστε εδώ.
Comments are closed.