Λαβράκι ποσέ σε φυμέ ψαριού

Λαβράκι ποσέ σε φυμέ ψαριού

Μας αρέσει το λαβράκι και το αποδεικνύουμε φτιάχνοντας άλλη μία συνταγή!!! Επιλέγουμε να κάνουμε λαβράκι ποσέ σε φυμέ ψαριού και να το αρωματίσουμε με τριμμένο ροζ πιπέρι.

Για να φτιάξουμε το φυμέ ψαριού θέλουμε τα κόκκαλα από το λαβράκι, ένα κρεμμύδι, ένα καρότο, λίγους κόκκους πιπέρι και ένα δαφνόφυλλο. Θα τα αφήσουμε για 30 με 40 λεπτά να βράσουν σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια θα περάσουμε το φυμέ από το σινουά. Θέλουμε να πάρουμε έναν διαυγή και γευστικό ζωμό.

Αφότου σουρώσουμε το φυμέ θα το βάλουμε σε ένα ταψάκι και θα προσθέσουμε μέσα μερικά ντοματίνια και τα φιλεταρισμένα λαβράκια. Εμείς έχουμε τυλίξει μία γαρίδα με το λαβράκι. Αν δεν το θέλετε έτσι, μπορείτε να βάλετε είτε σκέτο το λαβράκι ή να προσθέσετε μερικά λαχανικά στο εσωτερικό του όπως κολοκύθι και καρότο. Βάλτε το στο φούρνο σκεπασμένο με ένα καπάκι ή ένα αλουμινόχαρτο. Θέλουμε να ψηθεί χωρίς να πάρει χρώμα. Αν θέλετε την όλη διαδικασία ποσαρίσματος μπορείτε να την κάνετε και σε ένα κατσαρολάκι.

Το λαβράκι θα πρέπει να το φιλετάρουμε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, ξεκινήστε από τη ράχη και ακολουθώντας τα κόκκαλα θα μπορέσετε σχετικά εύκολα να φιλετάρετε το λαβράκι. Θα χρειαστείτε ένα τσιμπιδάκι ώστε να αφαιρέσετε τα μικρά κοκαλάκια από τα φιλέτα του ψαριού.

Το λαβράκι ποσέ σε φυμέ ψαριού θα πάρει μία ωραία γεύση τρίβοντας από πάνω ροζ πιπέρι.

Σχετικές Συνταγές