Μία καλή πρόταση για το τραπέζι σας είναι το λαβράκι ποσέ με σάλτσα Μαλταίζ. Ένα γευστικό πιάτο που απογειώνεται με την προσθήκη της σάλτσας Μαλταίζ.
Τι πρέπει να προσέξουμε και ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσουμε πρώτα;
Αρχικά θα πρέπει να πάμε στο ιχθυοπωλείο και να επιλέξουμε το ψάρι μας.
Οδηγίες επιλογής νωπών θαλασσινών θα δείτε εδώ.
Αφού επιλέξουμε το ψάρι μας στη συνέχεια θα πρέπει να το φιλετάρουμε. Πιστεύω πως αυτή είναι ίσως και η πιο δύσκολη διαδικασία για αυτή τη συνταγή.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ξεκινάμε από τη ράχη του ψαριού και ακολουθώντας το κόκκαλο φιλετάρουμε το ένα φιλέτο του ψαριού. Κάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.
Το επόμενο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι τα λαχανικά που θα κάνουμε μπλανσίρ. Επειδή θα είναι πολύ λεπτά κομμένα χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.
Τέλος η ολοκλήρωση του πιάτου έρχεται με την υπέροχη σάλτσα Μαλταίζ. Η σάλτσα Μαλταίζ είναι παράγωγο της σάλτσας Ολλανδέζ. Το υλικό που μπαίνει στη σάλτσα Ολλανδέζ ώστε να μετονομαστεί σε Μαλταίζ είναι ο χυμός και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Αν δεν σας αρέσει το πορτοκάλι ή το ξύσμα μπορείτε να σερβίρετε το λαβράκι με τη σάλτσα Ολλανδέζ.
Το λαβράκι ποσέ με σάλτσα Μαλταίζ μπορείτε να το σερβίρετε εκτός από κυρίως πιάτο και ως πρώτο πιάτο.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί