Λαβράκι ποσέ με λαχανικά βραστά και σάλτσα Ολλανδέζ

Λαβράκι ποσέ με λαχανικά βραστά και σάλτσα Ολλανδέζ

Λαβράκι ποσέ με λαχανικά βραστά και σάλτσα Ολλανδέζ είναι η πρότασή μας για σήμερα!!

Ξεκινάμε πρώτα με το λαβράκι το οποίο πρέπει να το φιλετάρουμε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ξεκινάμε από τη ράχη του και ακολουθώντας τα κόκκαλα φιλέταρουμε την μία πλευρά και στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο και για την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια με το μαχαίρι αφαιρούμε την πέτσα ξεκινώντας από την ουρά και μετά με ένα τσιμπιδάκι βγάζουμε τα μικρά κόκκαλα που ενδέχεται να υπάρχουν.

Τα λαχανικά (πατάτες, καρότα και κολοκυθάκια) τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Το μπρόκολο και το κουνουπίδι τα κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια. Αφότου βράσουμε τα λαχανικά τα βουτυρώνουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι με βούτυρο κλαριφιέ (δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα).

Το πιάτο ολοκληρώνεται με τη σάλτσα Ολλανδέζ. Η σάλτσα Ολλανδέζ είναι μία σάλτσα βουτύρου. Την κατηγοριοποιούμε στις χλιαρές σάλτσες καθώς φτιάχνεται σε μπαιν μαρί. Περιέχει βούτυρο και κρόκους αυγών. Είναι μία ευαίσθητη σάλτσα καθώς πρέπει να είναι πάντα ημέρας και να συντηρείται σε θερμοκρασία δωματίου ή σε μπαιν μαρί. Συνταγή και περισσότερες πληροφορίες για τη σάλτσα Ολλανδέζ μπορείτε να δείτε εδώ.

Το λαβράκι ποσέ με λαχανικά βραστά και σάλτσα Ολλανδέζ είναι μία εξαιρετική επιλογή είτε για μεσημεριανό είτε για βραδινό φαγητό.

Σχετικές Συνταγές