Λαβράκι πανέ με sticks από πατάτες

Λαβράκι πανέ με sticks από πατάτες

Η σημερινή πρόταση περιέχει ψάρι. Θα σας παρουσιάσουμε ένα λαβράκι πανέ με sticks από πατάτες. Είναι μία συνταγή μέτριας δυσκολίας καθώς θα χρειαστεί να φιλετάρουμε το ψάρι και στη συνέχεια να αφαιρέσουμε το δέρμα του.

Λίγα λόγια για το φιλετάρισμα του ψαριού

Όπως έχουμε ξαναπεί και σε προηγούμενα άρθρα το φιλετάρισμα του συγκεκριμένου ψαριού μπορούμε να το κάνουμε με δύο τρόπους. Ο πρώτος ξεκινά με το μαχαίρι να κόβει από τη ράχη του ψαριού και ακολουθώντας τα κόκκαλα καταλήγει στην κοιλιά και στην ουρά του. Ο δεύτερος τρόπος ξεκινά το μαχαίρι από το κεφάλι με φορά προς την ουρά. Με μία κίνηση ακολουθώντας πάλι τα κόκκαλα αφαιρούμε τα δύο φιλέτα του ψαριού. Όποιον τρόπο και αν επιλέξετε θα πρέπει στη συνέχεια να αφαιρέσετε τα μικρά κοκαλάκια που βρίσκονται στην κοιλιά και στη συνέχεια το δέρμα του ψαριού.

Όπως προείπαμε το ψάρι που έχουμε επιλέξει είναι το λαβράκι. Την συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε να την κάνετε και με άλλα ψάρια όπως τσιπούρα, φαγκρί, σολομό, κ.α.

Η ιδιαιτερότητα που έχει αυτή η συνταγή είναι το κύμινο. Το κύμινο είναι ένα μπαχαρικό με χαρακτηριστική γεύση και μυρωδιά. Έχει έντονα στοιχεία τα οποία επηρεάζουν το υλικό και το σύνολο της συνταγής.

Το συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές τις οποίες τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Προτού τις τηγανίσουμε, τις ξεπλένουμε καλά ώστε να φύγει το άμυλό τους.

Το λαβράκι πανέ με sticks από πατάτες θα σας εντυπωσιάσει!!! Συνδυάστε το με σάλτσα ταρτάρ, ταιριάζει υπέροχα!!!

Σχετικές Συνταγές