Λαβράκι με ξινή κρέμα

Λαβράκι με ξινή κρέμα

Μία εύκολη και διαφορετική συνταγή με ψάρι είναι το λαβράκι με ξινή κρέμα. Όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλες συνταγές οι οποίες προϋποθέτουν φιλετάρισμα ψαριού, αυτή είναι και η μεγαλύτερη δυσκολία. Κατά τα άλλα η συνταγή είναι πολύ απλή.

Αρχικά λοιπόν φιλετάρουμε το λαβράκι. Ξεκινάμε από τη ράχη και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την μία πλευρά του ψαριού και στη συνέχεια την άλλη. Στη συνέχεια αφαιρούμε την πέτσα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει προσεκτικά με το μαχαίρι να ξεκινήσουμε από το κάτω μέρος του φιλέτου και με γρήγορες αλλά προσεκτικές κινήσεις να αφαιρέσουμε την πέτσα του.

Μετά από αυτό όλα τα άλλα είναι πιο εύκολα. Ο τρόπος μαγειρέματος που θα επιλέξουμε είναι το ποσέ. Τη μέθοδο αυτή την χρησιμοποιούμε κυρίως σε ευαίσθητες πρώτες ύλες. Περισσότερες πληροφορίες για τη μέθοδο μαγειρέματος ποσέ μπορείτε να δείτε εδώ.

Για την ξινή σάλτσα θα χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος και χυμό λεμονιού. Το πόσο ξινή θα είναι η σάλτσα μας το καθορίζουμε εμείς βάζοντας λιγότερο ή περισσότερο χυμό λεμονιού στην κρέμα.

Το λαβράκι με ξινή κρέμα μπορούμε να το σερβίρουμε είτε ως πρώτο πιάτο είτε ως κυρίως. Αν επιθυμούμε να το σερβίρουμε ως κυρίως πιάτο μπορούμε να το συνοδεύσουμε με λαχανικά βραστά όπως κολοκυθάκια, καρότα, πατάτες, κ.α.

Σχετικές Συνταγές