Λαβράκι με λαχανικά και πουρέ από παστινάκη

Λαβράκι με λαχανικά και πουρέ από παστινάκη

Λαβράκι με λαχανικά και πουρέ από παστινάκη λοιπόν σήμερα!!

Το λαβράκι θεωρείται εκλεκτό ψάρι στην ελληνική κουζίνα, ενώ χρησιμοποιείται για διατροφή και από άλλους λαούς. Μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους, όπως στη σχάρα, στον ατμό, στο φούρνο κ.ά. Είναι κυρίως ψάρι της ανοικτής θάλασσας, αλλά συναντάται και σε γλυκά νερά, όπως σε λιμνοθάλασσες και εκβολές ποταμών.

Νομίζω οτι κανένας δεν θα διαφωνήσει πως δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το φρέσκο ψάρι. Ειδικά για εμάς που ο πλούτος της Μεσογείου μας ενθουσιάζει. Φυσικά, στην ερώτηση “ποιο είναι το καλύτερο ψάρι” εμείς απαντάμε με θάρρος πως το καλύτερο ψάρι είναι το “φρέσκο ψάρι”! Τα χαρακτηριστικά όμως του φρέσκου ψαριού, θα τα δούμε σε άλλο άρθρο, οπότε προς το παρόν ας αρκεστούμε στο ότι έχουμε την πρώτη ύλη φρέσκια και κατευθείαν από τη θάλασσα (ή έστω τον ψαρά μας).

Τα ψαράδικα πλέον έχουν “εξελιχθεί” και προσφέρουν και άλλες υπηρεσίες όπως το καθάρισμα του ψαριού ή και το φιλετάρισμά του. Εάν το τελευταίο σας δυσκολεύει, τότε δεν έχετε παρά μόνο να το ζητήσετε από τον ψαρά σας. Το φιλετάρισμα για αυτόν θα είναι σίγουρα μία πολύ εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Στην συνταγή αυτή, λοιπόν, θα χρησιμοποιήσουμε φιλεταρισμένο ψάρι και πιο συγκεκριμένα, φιλέτο λαβράκι.

Επίσης θα δουλέψουμε με κάποια ιδιαίτερα λαχανικά όπως το romanesco ή το μοβ κουνουπίδι. Τα λαχανικά αυτά είναι για γαρνιτούρα και φυσικά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας. Σίγουρα, σε αυτό που θα επιμείνουμε όμως, είναι το σωστό βράσιμό τους.

Τέλος, για τον πουρέ μας, η παστινάκα, μπορεί να αντικατασταθεί από σελινόριζα ή ακόμα και απλή πατάτα. Εμείς όμως προτείνουμε τη συγκεκριμένη ρίζα γιατί μας αρέσει απίστευτα η γεύση της.

Εάν είστε fan του συγκεκριμένου ψαριού, εκτός από το λαβράκι με λαχανικά και πουρέ από παστινάκη μπορέιτε να δείτε και αυτό.

Σχετικές Συνταγές