Λάχανο σουκρούτ με ζύμωση

Λάχανο σουκρούτ με ζύμωση

Το λάχανο σουκρούτ με ζύμωση δημιουργήθηκε για να μπορούμε να συντηρούμε  και να έχουμε λάχανο όλο το χρόνο. Λάχανο σουκρούτ μπορούμε να κάνουμε με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι με ζύμωση και ο δεύτερος με το μαγείρεμα του υλικού. Ο παραδοσιακός τρόπος είναι σουκρούτ με ζύμωση. Προέρχεται από την Γερμανία και μετά τη συνθήκη της Βεστφαλίας ταξίδεψε στην Γαλλία όπου και προέκυψε η μαγειρεμένη εκδοχή του.

Περισσότερες πληροφορίες για το λάχανο σουκρούτ μπορείτε να δείτε εδώ

Εκτός από άσπρο λάχανο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κόκκινο.

Η διαδικασία παρασκευής για λάχανο σουκρούτ με ζύμωση είναι σχετικά εύκολη. Κόβουμε ή τρίβουμε το λάχανο και προσθέτουμε αλάτι. Υπάρχουν βέβαια μερικές σημαντικές λεπτομέρειες που κάνουν την ειδοποιό διαφορά.

Αρχικά θα πρέπει να κρατήσουμε το υγρό που θα απελευθερωθεί από το λάχανο. Αυτό το αλατισμένο υγρό θα καλύψει στην πορεία το τριμμένο λάχανο μέσα στο βαζάκι. Θα πρέπει να προσέξουμε, να μην ξεχάσουμε να βάλουμε ένα βάρος πάνω από το τριμμένο λάχανο ώστε να είναι καλυμμένο πάντα με την άλμη. Το αλάτι που θα προσθέσουμε μπορείτε να το ”πειράξετε” ανάλογα με της δικές σας προτιμήσεις. Για παράδειγμα αν θέλετε ένα αλατισμένο λάχανο σουκρούτ μπορείτε στο 1/2 κιλό λάχανο να βάλετε 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι. Αν πάλι δεν το θέλετε αλμυρό, αρκεστείτε στην μία κουταλιά. Εμείς εδώ κρατήσαμε μία ισορροπία επιλέγοντας να βάλουμε 1 1/2 κουταλιά.

Σχετικές Συνταγές