Ο κόκορας κρασάτος είναι ένα φαγητό Ελληνικό. Στα όμορφα χωριά της Ελλάδος ο κόκορας είναι ένα από τα βασικά φαγητά. Τον φτιάχνουν συνήθως την Κυριακή και μαζί με μακαρόνια ή πατάτες τηγανιτές μπορεί να ταΐσει εύκολα όλους τους καλεσμένους.
Ο χωριάτικος κόκορας είναι πιο σκληρός και θα χρειαστεί παραπάνω βράσιμο σε σχέση με αυτόν του εμπορίου.
Παρακάτω σας δίνουμε μία συνταγή κατσαρόλας. Εσείς όμως μπορείτε να τον βάλετε και στο φούρνο. Θα σας πάρει περισσότερη ώρα αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Εκτός από ζωμό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ντοματοχύμο ή φρέσκια ντομάτα.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί