Κροκέτες κοτόπουλου

Κροκέτες κοτόπουλου

Δοκιμάστε τις τέλειες κροκέτες κοτόπουλου και μία μοναδική γευστική εμπειρία σας περιμένει!!

Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε για να φτιάξουμε αυτού του είδους τις κροκέτες είναι λίγο διαφορετική από αυτές που ίσως γνωρίζεται.

Ξεκινάμε πρώτα βράζοντας το στήθος κοτόπουλου. Φτιάχνουμε ένα μιρεπουά λαχανικών και το προσθέτουμε στο νερό που βράζει μαζί με το κοτόπουλο. Βράζουμε για 25 λεπτά (ανάλογα και με το μέγεθος του κοτόπουλου).

Για το μείγμα της κροκέτας φτιάχνουμε μία μπεσαμέλ την οποία την δουλεύουμε με ξύλινη σπάτουλα ανακατεύοντας για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα μείγμα το οποίο θα είναι αρκετά σφιχτό.

Αφότου ετοιμάσουμε την σφιχτή μπεσαμέλ προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρό καρέ και ανακατεύουμε. Για έξτρα γεύση προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα.

Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις βάζουμε στο ψυγείο ώστε να σφίξει το μείγμα. Στη συνέχεια τις πανάρουμε περνώντας πρώτα από αλεύρι μετά από αυγό και τέλος από τριμμένη γαλέτα. Στο αυγό μπορούμε επίσης να βάλουμε γάλα ή κρέμα γάλακτος.

Αν δούμε ότι το πανάρισμα δεν είναι αποτελεσματικό τότε διπλοπανάρουμε ώστε να πετύχουμε καλύτερη κρούστα. Αν επιλέξουμε να διπλοπανάρουμε τότε περνάμε τη δεύτερη φορά μόνο από αυγό και γαλέτα και όχι από αλεύρι.

Οι κροκέτες κοτόπουλου είναι μία πολύ καλή επιλογή για ορεκτικό.

Σχετικές Συνταγές