Κροκέτες κοτόπουλου γεμιστές με κασέρι

Κροκέτες κοτόπουλου γεμιστές με κασέρι

Η συνταγή που σας παρουσιάζουμε σήμερα είναι κροκέτες κοτόπουλου γεμιστές με κασέρι. Οι περισσότεροι έχουμε ακούσει και πολλοί θα έχουμε φάει κιόλας κροκέτες κοτόπουλου. Η ιδιαιτερότητα που έχουν οι κροκέτες σήμερα είναι ότι περιέχουν τυρί αλλά και πουρέ πατάτας. Ναι καλά διαβάσατε, πουρέ πατάτας. Στην ουσία δεν είναι ακριβώς πουρές πατάτας αλλά βρασμένες και πολτοποιημένες πατάτες. Άλλη μία ιδιαιτερότητα είναι ότι το κοτόπουλο που χρησιμοποιούμε είναι βρασμένο.

Πάμε σιγά σιγά να το εξηγήσουμε

Αρχικά βράζουμε το κοτόπουλο. Δεν έχει σημασία αν θα είναι μπούτι ή στήθος. Βάζουμε καρότο και κρεμμύδι στην κατσαρόλα μαζί με νερό ή φον λευκό κοτόπουλου. Από μπαχαρικά λίγους κόκκους πιπεριού και 1 δαφνόφυλλο είναι αρκετά. Αφότου βράσουν τα κομμάτια του κοτόπουλου τα βγάζουμε από το υγρό στοιχείο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στην συνέχεια αφαιρούμε προσεκτικά τα κόκκαλα και τις πέτσες. Αφότου ολοκληρώσουμε αυτή την εργασία, πολτοποιούμε στο μούλτι τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Παράλληλα βράζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσοχή, δεν τις λιώνουμε στο μούλτι γιατί το άμυλο της πατάτας θα ”τσιχλιάσει”.

Ενσωματώνουμε τα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα. Το μείγμα θα είναι έτοιμο όταν θα είναι σφιχτό και συμπαγές.

Το τυρί που χρησιμοποιούμε είναι κασέρι. Βέβαια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα τυριά της αρεσκείας σας όπως γραβιέρα, γκούντα, έμεντσαλ ή ακόμα και κάποιο καπνιστό τυρί δίνοντας έτσι μία καπνιστή γεύση στην κροκέτα.

Τις κροκέτες κοτόπουλου γεμιστές με κασέρι τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο (δείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το τηγάνισμα). Για μια πιο ελαφριά εκδοχή μπορούμε να τις ψήσουμε στο φούρνο.

 

Σχετικές Συνταγές