Κροκέτα μελιτζάνας

Κροκέτα μελιτζάνας

Τι πιο ωραίο από μία κροκέτα μελιτζάνας για ορεκτικό!! Αυτό λοιπόν σας προτείνουμε να φτιάξετε σήμερα και πιστέψτε μας θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

Οι μελιτζάνες που θα χρησιμοποιήσουμε είναι οι φλάσκες. Θα τις τρυπήσουμε βάζοντας το μαχαίρι κάθετα μέσα και όχι οριζόντια. Αυτό μας βοηθάει ώστε να  ξεφλουδίζονται καλύτερα αφότου ψηθούν. Τις ψήνουμε είτε στο φούρνο είτε στα κάρβουνα. Καταλαβαίνουμε βέβαια πως στο κάρβουνο η γεύση θα είναι πολύ καλύτερη. Αφότου τις ψήσουμε τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι τις κόβουμε.

Η συνταγή περιέχει και μπεσαμέλ, τη συνταγή της οποίας μπορείτε να δείτε εδώ. Αφότου μαζέψουμε τα υλικά ξεκινάμε να φτιάξουμε μία μπεσαμέλ. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε αρκετή ώρα την μπεσαμέλ σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας την συνέχεια με μία κουτάλα σιλικόνης. Χρειάζεται αρκετή υπομονή έως ότου δούμε το μείγμα να σφίγγει. Μόλις δημιουργήσουμε ένα παχύρευστο μείγμα το βγάζουμε από το τηγάνι και το βάζουμε σε μία μπασίνα αφήνοντάς το να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις κομμένες μελιτζάνες και ανακατεύουμε το μείγμα. Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι.

Θα πρέπει να βάλουμε το μείγμα της κροκέτας στο ψυγείο να σφίξει και στη συνέχεια το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Αυτά τα μπαλάκια τα κάνουμε πανέ περνώντας τα με σειρά από αλεύρι – αυγό – γαλέτα.

Τηγανίζουμε την κροκέτα μελιτζάνας και την σερβίρουμε ζεστή.

Σχετικές Συνταγές