Κριθαρότο γαρίδας

Κριθαρότο γαρίδας

Μία νόστιμη πρόταση για το τραπέζι σας, είναι το κριθαρότο γαρίδας. Είναι σχετικά μία εύκολη διαδικασία μαγειρέματος με την προυπόθεση όμως να έχουμε φτιάξει πρώτα ζωμό γαρίδας. Ο ζωμός γαρίδας είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά και θα δώσει το τελικό, χαρακτηριστικό και συνάμα γευστικό αποτέλεσμα. Αυτή η διαδικασία για το ζωμό γαρίδας θα σας πάρει περίπου 40 λεπτά.

Εδώ θα δείτε τη συνταγή για το ζωμό γαρίδας.

Αφότου έχετε έτοιμο το ζωμό γαρίδας η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη.

Για να έχουμε όμως ένα τέλειο κριθαρότο γαρίδας αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι η ίδια η γαρίδα. Οι περισσότεροι συνήθως κάνουν το ίδιο λάθος. Ποιο είναι αυτό; Μα να ψήνουν τόσο πολύ τη γαρίδα με αποτέλεσμα στο τέλος να σκληραίνει και να γίνεται πιο ”λαστιχένια”.

Πως όμως θα το πετύχουμε αυτό;

Η γαρίδα θέλει μόνο 2 λεπτά ψήσιμο. Άρα, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να σοτάρουμε αρχικά τη γαρίδα, στη συνέχεια να την αφαιρέσουμε από το τηγάνι και να την ξαναβάλουμε στο τέλος. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσουμε τη γαρίδα ζουμερή και μαλακιά.

Αφήστε το κριθαράκι να χυλώσει. Με μία ξύλινη κουτάλα, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δούμε το κριθαρότο μας να χυλώνει. Λίγο βούτυρο εκτός φωτιάς θα μας βοηθήσει αρκετά ώστε να πετύχουμε καλύτερο ”χύλωμα”.

Αν σας αρέσει το λάδι τρούφας σας προτείνω να προσθέσετε 2 με 3 σταγόνες στο τέλος. Η γεύση είναι μαγική!!!

Σχετικές Συνταγές