Ο Κρητικός ντάκος ή ντακοσαλάτα είναι ένα πιάτο που χαρακτηρίζει την Κρήτη. Η δυναμική αυτού του πιάτου είναι τέτοια που έχει κατακλύσει όλα τα εστιατόρια.
Θα το συναντήσουμε στη βόρεια Ελλάδα, στη Πελοπόνησσο, στα νησιά μας μέχρι και στην Κύπρο. Θα το δούμε με διάφορους τρόπους να παρασκευάζεται. Ανάλογα το εστιατόριο και τον εκάστοτε chef που θα εμπνευστεί έναν διαφορετικό τρόπο στησίματος του ντάκου ή μαριναρίσματος της ντομάτας.
Έτσι λοιπόν μπορεί να συναντήσετε τη ντομάτα κομμένη καρέ ή τριμμένη. Το παξιμάδι σπασμένο ή ολόκληρο. Το στήσιμο, σε τσέρκι ή σε βαθύ πιάτο ή ανακατεμένα όλα μαζί σε ένα μπολ.
Μετά από όλα τα παραπάνω το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ένα. Όπως και να τη γευτούμε, αυτή τη σαλάτα, το γευστικό αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί