Κρητική σαλάτα με τηγανιτή κάπαρη

Κρητική σαλάτα με τηγανιτή κάπαρη

Η πρόταση μας για σήμερα είναι μία Κρητική σαλάτα με τηγανιτή κάπαρη!!

Όλοι έχουμε δοκιμάσει σαλάτες που περιέχουν κάποιο είδος ντάκου σε συνδυασμό με ντομάτα, ελιές, φέτα και κάποια μυρωδικά όπως ρίγανη, θυμάρι κτλ. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε εμείς εδώ στο cookfood είναι να δώσουμε μία διαφορετική οπτική γεύσης σε αυτή την κατά τ’ άλλα νόστιμη σαλάτα. Προσπαθώντας να μην πειράξουμε τα βασικά υλικά της, σκεφτήκαμε να τηγανίσουμε κάποιο υλικό της με σκοπό να δούμε ένα διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα.

Το υλικό που αποφασίσαμε να τηγανίσουμε είναι η κάπαρη.

Ποια είναι η διαχείριση της κάπαρης προτού την τηγανίσουμε;

Αρχικά την βγάζουμε από την άλμη της και την ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Στη συνέχεια την στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε σε ένα τηγάνι ηλιέλαιο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε την κάπαρη. Η όλη διαδικασία τηγανίσματος διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Την βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια την προσθέτουμε στη σαλάτα αφού πρώτα έχουμε μαρινάρει και σερβίρει τη σαλάτα. Δεν θέλουμε να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας γιατί θα μαλακώσει και θα χάσει την τραγανότητά της.

Η κρητική σαλάτα με τηγανιτή κάπαρη μπορεί να σερβιριστεί είτε απλά σαν μία συνοδευτική σαλάτα είτε και ως κύριο γεύμα.

Σχετικές Συνταγές