Σήμερα θα φτιάξουμε κρεατόπιτα με μοσχαρίσιο κρέας και χειροποίητο χωριάτικο φύλλο!!
Το κομμάτι μόσχου που επιλέγουμε είναι το χτένι, ένα κρέας που όταν μαγειρεύεται γίνεται αρκετά μαλακό. Η διαδικασία που ακολουθούμε για το μαγείρεμα του κρέατος είναι αντίστοιχη με αυτήν που θα ακολουθούσαμε για το κοκκινιστό. Τα κομμάτια του κρέατος τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Θέλουμε να θωρακιστούν από όλες τις μεριές τους και να πάρουν ένα σκούρο χρώμα. Στη συνέχεια θα τα βγάλουμε από την κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι θα προσθέσουμε τα κρεμμύδια για να σοταριστούν μέχρι να αποκτήσουν ένα ξανθό χρώμα. Προτού ξαναβάλουμε τα σοταρισμένα κομμάτια του κρέατος μέσα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τον πελτέ και τον αφήνουμε να ψηθεί για ένα λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρέας και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
Έχουμε επιλέξει να χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες ντομάτες τις οποίες θα τις τρίψουμε στον τρίφτη. Τα υγρά που θα προσθέσουμε στο φαγητό για να βράσει θα είναι τόσα ώστε να σκεπάσουν το κρέας καθώς θα βράζει. Προσθέτουμε έξτρα νερό ή ζωμό κατά τη διάρκεια του βρασίματος μόνο αν δούμε ότι χρειάζεται.
Για την κρεατόπιτα θα χρησιμοποιήσουμε χειροποίητο φύλλο το οποίο μπορούμε να το φτιάξουμε είτε στον κάδο του μίξερ είτε στο χέρι. Μόλις το φτιάξουμε το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα και μετά το ανοίγουμε με έναν πλάστη.
Comments are closed.