Κρέπες φλορεντίν

Κρέπες Φλορεντίν

Κρέπες Φλορεντίν, οι απόλυτες και άκρως γευστικές κρέπες με σπανάκι που θα εντυπωσιάσουν κατευθείαν όποιον τις δοκιμάσει!!

Όταν ακούμε ή διαβάζουμε τον όρο Φλορεντίν θα πρέπει να μας έρχεται κατευθείαν στο μυαλό μας το σπανάκι. Η πιο γνωστή συνταγή Φλορεντίν είναι οι κρέπες και στη συνέχεια έχουμε τα αυγά Φλορεντίν.

Οι κρέπες είναι λεπτά φύλλα ψημένης ζύμης στα οποία μπορούμε να γεμίσουμε υλικά της αρεσκείας μας και να δημιουργήσουμε υπέροχους συνδυασμούς. Πολλούς συνδυασμούς υλικών για κρέπες έχουμε παρουσιάσει και εδώ στο cookfood όπως κρέπες με γαλοπούλα και τυρί, κρέπες με ψητά λαχανικά, τηγανιτές κρέπες με σπανάκι αλλά και γλυκιές κρέπες με πορτοκάλι. Για να φτιάξουμε την ζύμη για κρέπες θα χρησιμοποιήσουμε συνταγή την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Όπως προείπαμε η γέμιση είναι κατά βάση σπανάκι. Το σπανάκι το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο ή σε βούτυρο. Έξτρα υλικά που μπορούμε να προσθέσουμε στο σπανάκι είναι το φρέσκο κρεμμύδι και ο άνηθος. Ταιριάζει επίσης πολύ και το σοταρισμένο μπέικον. Από μπαχαρικά, δοκιμάστε να βάλετε λίγο μοσχοκάρυδο το απογειώνει πραγματικά!!

Αφότου βάλουμε τη γέμιση μέσα στα φύλλα κρέπας, τα τυλίγουμε σε σχήμα πούρου και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Στη συνέχεια προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και τυρί τριμμένο από πάνω. Κατάλληλα τυριά είναι το γκούντα, το κασέρι, η γραβιέρα και η μοτσαρέλλα.

Related Recipes