Κρέπες τηγανιτές με σπανάκι

Κρέπες τηγανιτές με σπανάκι

Κρέπες τηγανιτές με σπανάκι μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε στο σπίτι σας!!

Αρχικά θα πρέπει να ξεκινήσετε με τη ζύμη για κρέπες. Η ζύμη για κρέπες είναι ένας παχύρευστος χυλός αποτελούμενος από γάλα, αλεύρι, αυγά, αλάτι, ζάχαρη και λίγο λάδι ή βούτυρο. Αν επιλέξετε να βάλετε βούτυρο θα πρέπει να μπει σε υγρή μορφή στο χυλό! Το βούτυρο θα δώσει σίγουρα παραπάνω γεύση στα φύλλα κρέπας. Για να φτιάξετε ζύμη για κρέπες ξεκινήστε πρώτα από τα στερεά υλικά και μετά προσθέστε τα υγρά. Ανακατεύουμε με φουέ και μόλις προσθέσουμε όλο το γάλα περνάμε το μείγμα από το σινουά ή από μία λεπτή σίτα ώστε να κρατηθούν τυχόν σβόλοι που μπορεί να έχουν προκύψει. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα και παράλληλα ξεκινήστε τη διαδικασία για την γέμιση.

Για την γέμιση επιλέξαμε το σπανάκι. Μπορείτε βέβαια να κάνετε όποια άλλη γέμιση επιθυμείτε!! Ξεκινάμε πρώτα σοτάροντας ξερό και φρέσκο κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του. Ο άνηθος είναι ένα αρωματικό βότανο που ταιριάζει πολύ με το σπανάκι για αυτό και το προτιμάμε. Αφότου ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του σπανακιού προσθέτουμε εκτός φωτιάς γραβιέρα τριμμένη και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε τα φύλλα κρέπας με τη γέμιση και τα τυλίγουμε σε σχήμα ρολό. Τα τηγανίζουμε σε λίγη λιπαρή ύλη μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα από όλες τους τις πλευρές.

Οι κρέπες τηγανιτές με σπανάκι είναι μία πολύ ωραία επιλογή για ένα διαφορετικό ορεκτικό πιάτο.

Related Recipes