Κρέπες με ψητά λαχανικά

Κρέπες με ψητά λαχανικά

Κρέπες με ψητά λαχανικά είναι η πρότασή μας για σήμερα!!

Οι κρέπες είναι ένα φαγητό το οποίο μπορούμε να το σερβίρουμε είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως πρώτο πιάτο. Επίσης το συναντάμε σε μπουφέδες μαζί με τα υπόλοιπα ζεστά φαγητά του μπουφέ.

Σήμερα επιλέξαμε να φτιάξουμε κρέπες με ψητά λαχανικά! Τα λαχανικά όταν τα ψήνουμε παίρνουν μία υπέροχη γεύση. Φανταστείτε τα λοιπόν ως γέμιση σε μία κρέπα μαζί με τριμμένο τυρί και μπεσαμέλ.

Το ψήσιμο των λαχανικών μπορεί να γίνει είτε στη σχάρα είτε στο φούρνο. Επίσης μπορούμε να τα κόψουμε και σε μικρότερα κομμάτια και να τα σοτάρουμε.

Το μείγμα για να φτιάξουμε μόνοι μας χειροποίητες κρέπες, μπορείτε να το δείτε εδώ.

Παράλληλα φτιάχνουμε μία σφιχτή μπεσαμέλ. Όταν ψηθούν τα λαχανικά, αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι. Τα τοποθετούμε σε μία μπασίνα και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και την μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Το τυρί που χρησιμοποιούμε είναι γκούντα ή μοτσαρέλλα. Χρειαζόμαστε τυριά τα οποία λιώνουν καθώς ψήνονται.

Τα λαχανικά που συνήθως χρησιμοποιούμε είναι οι πιπεριές τριών χρωμάτων (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες), τα κολοκυθάκια, οι μελιτζάνες και τα μανιτάρια. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε κρεμμύδι ξερό και φρέσκο, φινόκιο, σπαράγγια, κ.α.

Σχετικές Συνταγές