Κρέπες με μανιτάρια και λάδι τρούφας

Κρέπες με μανιτάρια και λάδι τρούφας

Κρέπες με μανιτάρια και λάδι τρούφας είναι η πρότασή μας για σήμερα!!

Δεν είναι λίγες οι φορές που σας έχουμε προτείνει τις κρέπες είτε ως βασικό πιάτο είτε ως πρώτο. Οι κρέπες είναι ένα γευστικό φαγητό το οποίο μπορεί να καταναλωθεί είτε για μεσημεριανό είτε για βραδυνό. Πολλές είναι και οι φορές που τις βρίσκουμε σε κάποιο μπουφέ παρέα με άλλα εδέσματα.

Ξεκινάμε πρώτα να φτιάξουμε τα φύλλα κρέπας τα οποία μπορούμε να τα προετοιμάσουμε και από την προηγούμενη μέρα αποθηκεύοντάς τα στο ψυγείο. Τα φύλλα κρέπας τα φτιάχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνοντάς τα και από τις δύο πλευρές τους. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν προτού τα χρησιμοποιήσουμε ή τα αποθηκεύσουμε.

Για τη γέμιση επιλέγουμε μανιτάρια που τα βρίσκουμε εύκολα στην αγορά. Τα λευκά μανιτάρια και τα πλευρώτους είναι εύκολα στην διαχείρισή τους και δίνουν ένα ωραίο γευστικό αποτέλεσμα.

Άλλα μανιτάρια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι τα πορτομπέλο, τα βασιλομανίταρα, τα σιτάκε και πολλά άλλα. Όλα αυτά είναι καλύτερα να τα συνδυάζεται με λευκά μανιτάρια καθώς έχουν έντονα και δυνατά αρώματα οπότε τα λευκά ”παίζουν” τον ρόλο του ισορροπιστή.

Επιπλέον στην γέμιση επιλέγουμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες λάδι τρούφας. Γνωρίζουμε ότι το λάδι τρούφας θα δώσει κατευθείαν το προσωπικό του στοιχείο σκεπάζοντας όλα τα υπόλοιπα. Καλό είναι αν δεν σας αρέσει η γεύση και το άρωμα της τρούφας να αποφύγετε αυτό το στάδιο.

Συνδυάστε τις κρέπες με μανιτάρια και λάδι τρούφας με ένα ποτήρι λευκό κρασί!

Related Recipes