Κρέπες με ζαμπόν και τυρί

Κρέπες με ζαμπόν και τυρί

Οι κρέπες με ζαμπόν και τυρί είναι ένας κλασικός συνδυασμός γεύσεων που αρέσει σε πολλούς ανθρώπους. Το ζαμπόν και το τυρί στην κρέπα είναι από τους πρώτους συνδυασμούς που δοκιμάστηκαν. Στην πορεία των χρόνων οι συνδυασμοί γεύσεων έγιναν πολύ και διαφορετικοί.

Η βάση της κρέπας είναι λεπτή και τραγανή, φτιαγμένη από αλεύρι, γάλα, αυγά και λίγο αλάτι. Η γέμιση περιλαμβάνει φέτες ή κομματάκια ζαμπόν και διάφορα είδη τυριού, όπως γραβιέρα, γκούντα, μοτσαρέλλα κ.α.

Αν θέλουμε να κάνουμε την κρέπα πιο γευστική, προσθέτουμε στο μείγμα σάλτσα μορνέ. Η σάλτσα μορνέ είναι παράγωγο της σάλτσας μπεσαμέλ. Είναι μία γευστική σάλτσα που θα δώσει στις κρέπες ”σώμα” εκτός από γεύση. Την μορνέ την βάζουμε ζεστή στο μείγμα τυριών και ζαμπόν ώστε όταν την ανακατέψουμε να λιώσουν τα τυριά και το μείγμα να αποκτήσει μία ομοιογενή υφή.

Γεμίζουμε τις κρέπες μία-μία και τις τυλίγουμε σε σχήμα ρολού. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με το άνοιγμά τους να είναι προς τα κάτω. Τις βάζουμε στη σειρά και προσθέτουμε από πάνω έξτρα τυρί που λιώνει και κρέμα γάλακτος. Τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γκρατιναριστούν.

Οι κρέπες με ζαμπόν και τυρί σερβίρονται ζεστές. Τις συνοδεύουμε συνήθως με πράσινη σαλάτα. Είναι εξαιρετικές ως επιλογή για ένα γρήγορο και γευστικό γεύμα.

Related Recipes