Κους κους με καπνιστό τόνο και φρέσκα μυρωδικά

Κους κους με καπνιστό τόνο και φρέσκα μυρωδικά

Κους κους με καπνιστό τόνο και φρέσκα μυρωδικά!!

Το κουσκούς ή κους κους, είναι ένα ζυμαρικό το οποίο έχει σχήμα μικρής μπαλίτσας. Το βρίσκουμε σε πολλές χώρες της Μεσογείου, ενώ είναι το εθνικό πιάτο της Τυνησίας, το οποίο συνοδεύει κυρίως μαγειρεμένα ψάρια. Γενικά το συναντάμε σε όλη τη βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Το επεξεργαζόμαστε όπως και τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε για να μην μας λασπώσει είναι η αναλογία νερού και κουσκούς να είναι 1/1. Έχουμε δύο επιλογές για να βράσει το κους κους. Μπορούμε είτε να το μουλιάσουμε σε βραστό νερό και να το αφήσουμε να φουσκώσει εκτός φωτιάς είτε να το βράσουμε προσέχοντας να μην μας παραβράσει και λασπώσει.

Αφότου βράσει το κους κους το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Τα φρέσκα μυρωδικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι μαϊντανός και φρέσκο κρεμμύδι. Επίσης θα προσθέσουμε ξερό κρεμμύδι και καλαμπόκι. Εκτός από τα μυρωδικά, αυτό που θα συνοδεύσει το κους κους είναι ο τόνος. Θα χρησιμοποιήσουμε τόνο καπνιστό ώστε να δώσουμε περισσότερη ένταση. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μορφή τόνου επιθυμείτε.

Δείτε εδώ πληροφορίες για τα είδη του τόνου

Για να παρασκευάσετε το κους κους με καπνιστό τόνο και φρέσκα μυρωδικά απλά ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και προσθέστε χυμό φρέσκου λεμονιού και ελαιόλαδο.

Σχετικές Συνταγές