Κουρ-μπουγιόν για ψάρια

Κουρ-μπουγιόν για ψάρια

Το Κουρ-μπουγιόν για ψάρια γίνεται για να δώσει μία έξτρα γεύση στο ψάρι καθώς βράζει. Το όξινο στοιχείο εδώ είναι το λεμόνι σε αντίθεση με το κουρ-μπουγιόν για οστρακόδερμα που είναι το ξύδι.

Court (κουρ) στα γαλλικά σημαίνει “μικρό – σύντομο” και bouillon σημαίνει ζωμός.  Το κουρ-μπουγιόν λοιπόν, είναι ένας ζωμός ο οποίος δεν χρειάζεται πολύ ώρα βράσιμο. Επίσης δεν είναι πολύ πλούσιος σε γεύση.

Τα ψάρια θα πρέπει να σιγοβράζουν στο κουρ-μπουγιόν ώστε να διατηρήσουν τη λεπτή γεύση της σάρκας τους.

Related Recipes