Χριστούγεννα και η κουζίνα παίρνει ”φωτιά”, κουραμπιέδες και μελομακάρονα έχουν την τιμητική τους. Τα παλιά τετράδια συνταγών της γιαγιάς ανοίγουν και οι πολύτιμες συνταγές βγαίνουν στο φως. Η Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα κάνει την εμφάνιση της. Επιλέγουμε λοιπόν να ξεκινήσουμε απο τους κουραμπιέδες μαζεύοντας σχολαστικά τα υλικά και φτιάχνοντας τη ζύμη.
Σημαντικό είναι να έχουν την υφή του μπισκότου και να αφήνουν τη ωραία γεύση του αμυγδάλου
Η ζάχαρη άχνη πέφτει μπόλικη από πάνω τους αφού πρώτα τους αφήσουμε να κρυώσουν.
Προτού τους πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη μπορούμε να τους βρέξουμε με λίγο ροδόνερο.
Comments are closed.