Κουνουπίδι ψητό με σάλτσα ταχίνι

Κουνουπίδι ψητό με σάλτσα ταχίνι

Μια διαφορετική εκδοχή για να μαγειρέψουμε το κουνουπίδι είναι να το κάνουμε ψητό. Έτσι λοιπόν σήμερα θα φτιάξουμε κουνουπίδι ψητό με σάλτσα ταχίνι!!

Είναι μία πολύ εύκολη συνταγή. Αρχικά θα πρέπει να κόψουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια. Το βάζουμε σε μία μπασίνα και το πλένουμε πολύ καλά. Το στραγγίζουμε και το μαρινάρουμε. Το κύμινο στη μαρινάδα θα δώσει μία ωραία γεύση ενώ ο χυμός λεμονιού την απαραίτητη οξύτητα. Τα φουντούκια μπορείτε να τα σπάσετε σε μικρότερα κομμάτια ώστε να ανακατευτούν ευκολότερα με τα μπουκετάκια κουνουπιδιού. Καθώς τοποθετείτε το κουνουπίδι στο φούρνο, αφήστε το ξεσκέπαστο. Θέλουμε να ”καψαλισθούν” τα μπουκετάκια του.

Για τη σάλτσα ταχίνι τα πράγματα είναι εύκολα. Βάζουμε σε ένα μούλτι τα υλικά της σάλτσας και τα ανακατεύουμε. Δοκιμάστε την και διαμορφώστε την στις δικά σας τα γούστα. Για παράδειγμα προσθέστε λιγότερο ή περισσότερο σκόρδο. Ρυθμίστε την οξύτητα με το χυμό λεμονιού.

Για γαρνιτούρα επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε κολοκυθάκια. Με το μαντολίνο ή με το πίλερ κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες (παπαρδέλες). Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και στη συνέχεια τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Το κουνουπίδι ψητό με σάλτσα ταχίνι είναι μία ωραία πρόταση για πρώτο πιάτο ή για ορεκτικό. Αν το σερβίρετε στο κέντρο του τραπεζιού φροντίστε να βάλετε την σάλτσα στο πλάι, σε ένα μπολάκι.

Σχετικές Συνταγές