Κουνέλι στιφάδο

Κουνέλι στιφάδο

Το κουνέλι στιφάδο είναι ένα φαγητό με ιδιαίτερη γεύση. Συγκαταλέγεται στα ”βαριά” φαγητά και ο λόγος είναι η κόκκινη σάλτσα σε συνδυασμό με τα πολλά κρεμμύδια και τα μπαχαρικά. Η διαδικασία που ακολουθούμε για να μαγειρέψουμε ένα κουνέλι στιφάδο ξεκινάει από την προηγούμενη μέρα.

Αρχικά κόβουμε το κουνέλι σε μικρότερα κομμάτια, το μαρινάρουμε σε κόκκινο ξηρό κρασί και το αφήνουμε εκεί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα θα το βγάλουμε από τη μαρινάδα, θα το στεγνώσουμε καλά και θα το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές. Αφότου σοταριστούν τα κομμάτια του κουνελιού τα αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί. Συνεχίζουμε με την προετοιμασία των κρεμμυδιών στιφάδο. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια κρατώντας τη ρίζα τους ώστε να μην διαλυθούν κατά το μαγείρεμα στην κατσαρόλα. Προτού βάλουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα, σας προτείνουμε να τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι με λίγη λιπαρή ύλη.

Δείτε εδώ πληροφορίες για τα είδη κρεμμυδιών

Στιφάδο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλα κρέατα όπως λαγός, μοσχάρι, κοτόπουλο και αγριογούρουνο αλλά και με θαλασσινά όπως το χταπόδι.

Δείτε μία συνταγή για κοτόπουλο στιφάδο και άλλη μία για χταπόδι στιφάδο.

Όπως προείπαμε το κουνέλι στιφάδο είναι ένα φαγητό αρκετά ”βαρύ”. Προτείνουμε να το σερβίρετε ως μεσημεριανό φαγητό και να το συνοδεύσετε με ένα ποτήρι καλό κόκκινο κρασί.

Σχετικές Συνταγές