Κουνέλι στιφάδο με θυμάρι

Κουνέλι στιφάδο με θυμάρι

Το κουνέλι στιφάδο με θυμάρι, χωρίς κόκκινη σάλτσα ή λεμόνι, είναι μια πιο ήπια αλλά εξίσου αρωματική εκδοχή του κλασικού πιάτου. Έχει ελαφρύτερη γεύση και το αποτέλεσμα που θα πάρουμε θα είναι πιο φίνο και θα αναδεικνύει τη φυσική νοστιμιά του κουνελιού.

Το θυμάρι, το μπαχάρι, η δάφνη και τα υπόλοιπα μπαχαρικά δίνουν βάθος χωρίς να καλύπτουν τη γεύση του κρέατος. Το θυμάρι είναι το βασικό αρωματικό αυτού του στιφάδου. Δίνει μια γήινη, ελαφρώς πιπεράτη και γλυκιά γεύση.

Για να έχουμε ένα γευστικό αποτέλεσμα θα πρέπει αρχικά να σοτάρουμε καλά τα κομμάτια του κουνελιού. Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο και με τα κρεμμύδια με τη διαφορά όμως ότι η θερμοκρασία θα πρέπει είναι πιο χαμηλή έτσι ώστε να μαλακώσουν και να βγάλουν την γλυκάδα τους χωρίς όμως να καούν.

Ο ζωμός που χρησιμοποιούμε είναι κοτόπουλου ή λαχανικών με προτίμηση στον ζωμό κοτόπουλου.

Το κουνέλι έχει άπαχο κρέας, γι’ αυτό χρειάζεται χαμηλή θερμοκρασία και αργό μαγείρεμα για να μείνει τρυφερό. Καθώς σιγοβράζει, η σάλτσα του πυκνώνει.

Το κουνέλι στιφάδο με θυμάρι δεν θέλει γαρνιτούρα καθώς τον ρόλο αυτό τον έχουν τα κρεμμύδια. Μπορούμε όμως αν θέλουμε να το σερβίρουμε με έναν πουρέ πατάτας ή με πατάτες τηγανιτές ή με ρύζι.

Related Recipes