Κουλουράκια βρώμης

Κουλουράκια βρώμης

Τα κουλουράκια βρώμης είναι μία πρόταση από το cookfood για το πρωινό σας ή για το σνακ σας. Η βρώμη είναι ένα δημητριακό το οποίο καλλιεργείται κυρίως στη βόρεια Αμερική και στην Ευρώπη.

Η βρώμη είναι κατάλληλη για τη διατροφή του ανθρώπου. Παρασκευάζεται με πολλούς τρόπους. Τη βρώμη τη βρίσκουμε συνήθως σε μορφή νιφάδων ή τεμαχισμένη ως πλιγούρι ή ως αλεύρι βρώμης μετά από την άλεση της. Μπορεί να καταναλωθεί ως έχει σε αρτοσκευάσματα, σε ψωμί, σε μούσλι, σε μορφή χυλού, σε μπισκότα, κ.α.

Στην Αγγλία η βρώμη χρησιμοποιείται και για την παρασκευή μπύρας

Η βρώμη θεωρείται ιδιαίτερα υγιεινή τροφή. Θεωρείτε το τέλειο πρωινό για το ξεκίνημα της ημέρας.

Τα συγκεκριμένα κουλουράκια βρώμης περιέχουν εκτός από το βασικό συστατικό που είναι η βρώμη και κάποια άλλα υλικά που δίνουν εξίσου ενέργεια όπως το μέλι και η ζάχαρη. Όσον αφορά για τη ζάχαρη θα παρατηρήσετε πως είναι σχεδόν άγλυκα. Μετά από αρκετές δοκιμές θεωρούμε πως βρήκαμε την σωστή ποσότητα ζάχαρης. Βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό, οπότε αν είστε λάτρεις της ζάχαρης μη διστάσετε να προσθέσετε μερικά γραμμάρια ακόμα.

Όταν βάλουμε τα υλικά στο μπολ και ξεκινήσουμε να ανακατεύουμε θα παρατηρήσουμε ότι το μείγμα είναι σχετικά σφιχτό. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, φτιάχνουμε μπαλάκια των 30 γραμμαρίων (αν επιθυμείτε μπορείτε να τα κάνετε και μεγαλύτερα) και στη συνέχεια τα πιέζουμε με τις παλάμες μας ώστε να πάρουν ένα σχήμα δίσκου.

Σχετικές Συνταγές