Κοτόπουλο φρικασέ με κάρυ

Κοτόπουλο φρικασέ με κάρυ

Κοτόπουλο φρικασέ με κάρυ είναι η πρότασή μας για σήμερα!!!

Ο συνδυασμός που σας προτείνουμε έχει πράγματι πολύ ενδιαφέρον. Αρχικά το κάρυ είναι ένα δυνατό σε ένταση μπαχαρικό το οποίο ταιριάζει πολύ με το κοτόπουλο. Το ρίσκο όμως που παίρνουμε έχει να κάνει με τη μέθοδο μαγειρέματος που επιλέγουμε η οποία είναι το φρικασέ.

Πόσο καλά λοιπόν συνδυάζονται τα μαρούλια με το κάρυ;

Η απάντηση που θα δώσω είναι η εξής: Ο συνδυασμός είναι αρκετά καλός αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην ποσότητα κάρυ που θα χρησιμοποιήσουμε. Το κάρυ που θα προσθέσουμε στο φαγητό θα πρέπει να είναι τόσο ώστε να δώσει τη γεύση και τα αρώματά του και όχι πολύ παραπάνω γιατί θεωρώ πως επηρεάζει αρνητικά τη γεύση του φαγητού.

Η διαδικασία που ακολουθούμε για να φτιάξουμε το κοτόπουλο φρικασέ με κάρυ είναι η ίδια με αυτή του κοινού φρικασέ. Αρχικά θα σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Στη συνέχεια τα βγάζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο λάδι θα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό και φρέσκο κρεμμύδι. Το κρασί που θα χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε γεύση στο φαγητό μας είναι ένα ξηρό λευκό. Θα το αφήσουμε να ρεντουίρει και θα προσθέσουμε τον ζωμό.

Το μαρούλι θα το κόψουμε σιφονάντ και θα το προσθέσουμε κατά την ολοκλήρωση του φαγητού. Θα το αφήσουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά. Τον όρο σιφονάντ τον χρησιμοποιούμε σε φυλλώδη λαχανικά και είναι ένας τρόπος κοπής σε λεπτές λωρίδες.

Σχετικές Συνταγές