Κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα passion fruit

Κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα passion fruit

Ακούγοντας τη φράση κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα passion fruit καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι πολύ ιδιαίτερο. Πράγματι είναι, και ο λόγος είναι η δυνατή γεύση της σάλτσας που προκύπτει από τον χυμό αυτού του περίεργου φρούτου.

Το κοτόπουλο που θα χρησιμοποιήσουμε είναι στήθος. Μπορούμε είτε να το κρατήσουμε ολόκληρο είτε να το κόψουμε σε δύο μικρότερα φιλέτα. Μπορούμε επίσης να το κόψουμε ζουλιέν ή σε μέτριους κύβους. Η μέθοδος μαγειρέματος που θα επιλέξουμε έχει σχέση με τον τρόπο κοπής του κοτόπουλου. Αν το κρατήσουμε ολόκληρο ή το κόψουμε σε δύο μικρότερα φιλέτα τότε η καλύτερη επιλογή ψησίματος είναι το pan frying. Αν πάλι το κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια θεωρώ πως η μέθοδος σοτέ είναι η ιδανική.

Για τη σάλτσα θα χρησιμοποιήσουμε έτοιμο χυμό τον οποίο τον βρίσκουμε στο εμπόριο. Θα πρέπει να δώσουμε την απαιτούμενη προσοχή διότι ο χυμός είναι αρκετά ξινός. Ο ισορροπιστής της ξινής γεύσης είναι η ζάχαρη. Αφότου αφήσουμε τον χυμό να ρεντουίρει, έχουμε δύο επιλογές. Μπορούμε να προσθέσουμε είτε κρέμα γάλακτος είτε ντεμιγκλάς. Θα δώσω ένα προβάδισμα στην ντεμιγκλάς θεωρώντας πως κάνει λίγο πιο ήπια τη γεύση του passion fruit.

Στο κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα passion fruit θα προσθέσουμε λάδι μαϊντανού δίνοντας έτσι μία άλλη οπτική στο πιάτο.

 

Σχετικές Συνταγές