Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το οποίο και ονοματίζει τη συνταγή κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα ζιγκαρά είναι βέβαιως αυτή η υπέροχη σάλτσα. Η σάλτσα ζιγκαρά είναι παράγωγο της σάλτσας ντεμι γκλας. Ένας συνδυασμός υλικών, που όλα μαζί δημιουργούν μία γευστική σάλτσα. Η σάλτσα ζιγκαρά περιέχει κρεμμύδι, μανιτάρια και ζαμπόν. Σε κάποιες πιο παλιές συνταγές θα δούμε αντί για ζαμπόν, γλώσσα μόσχου ενώ σε πιο νέες βλέπουμε να κάνει την εμφάνισή του το προσούτο. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι τρούφας στο τελείωμα της συνταγής.
Το κοτόπουλο το μαρκάρουμε και από τις δύο πλευρές σε ένα τηγάνι με ελάχιστη λιπαρή ύλη και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο του είτε στο φούρνο ή στη σάλτσα αφήνοντάς το για 5 λεπτά.
Το κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα ζιγκαρά είναι ένα πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι σας.
Comments are closed.