Κοτόπουλο τινόλα (chicken tinola)

Κοτόπουλο τινόλα (chicken tinola)

Η συνταγή που σας παρουσιάζουμε σήμερα ονομάζεται κοτόπουλο τινόλα (chicken tinola). Είναι ένα φαγητό με αρκετές ιδιαιτερότητες που έχουν πολύ ενδιαφέρον.

Πάμε σιγά-σιγά να γνωρίσουμε και να αναλύσουμε αυτό το πιάτο. Το κοτόπουλο τινόλα (chicken tinola) είναι μία σούπα από τις Φιλιππίνες. Είναι ένα δημοφιλές πιάτο, το οποίο τρώγεται συνήθως όταν έχει κρύο καιρό. Οι Φιλιππινέζοι το απολαμβάνουν συνοδεία με λευκό ρύζι και σκορδόψωμο.

Το πρώτο ιδιαίτερο στοιχείο που θα παρατηρήσουμε είναι ο συνδυασμός του κοτόπουλου με το ζωμό ψαριού. Το υγρό στοιχείο στο οποίο βράζουν τα κομμάτια του κοτόπουλου είναι ζωμός ψαριού και όχι μόνο…. Εδώ έχουμε το δεύτερο ιδιαίτερο στοιχείο. Μαζί με τον ζωμό ψαριού προστίθεται νερό από το πλύσιμο του ωμού ρυζιού. Το ρύζι προτού μαγειρευτεί το πλένουμε σε άφθονο νερό. Αυτό το νερό δεν το πετάμε καθώς περιέχει άμυλο. Εδώ βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι καλό το πρώτο και το δεύτερο ξέβγαλμα, να πεταχτεί καθώς ενδέχεται να είναι πολύ βρώμικο.

Τα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποιούμε και είναι λίγο δύσκολο να τα βρούμε εδώ είναι η πράσινη παπάγια, οι καρποί Moringa και τα φυλλαράκια καυτερής πιπεριάς.

Τα φυλλαράκια καυτερής πιπεριάς μπορούν να αντικατασταθούν σε μια πιο ελαφριά έκδοση, με φύλλα από baby σπανάκι.

Το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ είναι απαραίτητα συστατικά για το σύνολο του πιάτου.

Σχετικές Συνταγές