Κοτόπουλο τηγανιά με μουστάρδα

Κοτόπουλο τηγανιά με μουστάρδα

Ένα υπέροχο κοτόπουλο τηγανιά με μουστάρδα είναι η συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα. Το μέρος του κοτόπουλο που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το μπούτι.

Το μπούτι είναι πιο μαλακό καθώς το ψήνουμε. Επίσης μένει εξίσου μαλακό και την υπόλοιπη ώρα μέχρι να καταναλωθεί. Αντίθετα το στήθος του κοτόπουλου είναι πολύ μαλακό εκείνη τη στιγμή που θα το φάμε αλλά αν μείνει λίγο γίνεται πιο στεγνό. Αν εξαιρέσουμε αυτήν την λεπτομέρεια κατά τα άλλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι θέλουμε και μας αρέσει. Όταν μιλάμε για τηγανιά θα πρέπει το κοτόπουλο να το φιλετάρουμε χωρίς να αφήσουμε ίχνος κόκκαλου. Θα πρέπει να ψήσουμε καλά το κοτόπουλο προσέχοντας βέβαια να μην το στεγνώσουμε. Αφότου ψήσουμε το κοτόπουλο, το βγάζουμε από το τηγάνι και στη συνεχεία σοτάρουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αφότου βάλουμε την μουστάρδα προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να δημιουργηθεί μία ωραία σάλτσα.

Το κοτόπουλο τηγανιά με μουστάρδα θα το πλαισιώσουμε με πολύχρωμες πιπεριές, θα το αρωματίσουμε με φρέσκια ρίγανη και στο τέλος θα προσθέσουμε μικρά καρεδάκια γραβιέρας. Όταν ρίξουμε τα κομματάκια γραβιέρας στην τηγανιά θα ανακατέψουμε όλα τα υλικά στο τηγάνι και θα το βγάλουμε από τη φωτιά.

Την τηγανιά συνήθως την σερβίρουμε ως ζεστό ορεκτικό. Βέβαια μπορούμε να την συνοδεύσουμε με ρύζι πιλάφι ή με πατάτες τηγανιτές και να την σερβίρουμε ως κυρίως πιάτο.

Σχετικές Συνταγές