Κοτόπουλο στο γουόκ με πιπεριές κόκκινες

Κοτόπουλο στο γουόκ με πιπεριές κόκκινες

Η σημερινή μας πρόταση είναι μία γρήγορη και σχετικά εύκολη συνταγή. Θα φτιάξουμε κοτόπουλο στο γουόκ με πιπεριές κόκκινες!!

Πάμε σιγά-σιγά να δούμε και να αναλύσουμε τα βήματα της συνταγής.

Αρχικά ξεκινάμε με το κοτόπουλο το οποίο θα πρέπει να είναι χωρίς κόκκαλο. Στη συνέχεια θα πρέπει να το κόψουμε είτε σε λεπτές λωρίδες είτε σε μικρό καρεδάκι. Με αυτό τον τρόπο κοπής θα πετύχουμε ένα γρήγορο ψήσιμο χωρίς να ”ταλαιπωρήσουμε” το κοτόπουλο. Το επόμενο που έχουμε να κάνουμε είναι να πανάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε κορνφλάουρ. Με αυτή τη διαδικασία πετυχαίνουμε μία πιο αφράτη κρούστα στα κομμάτια του κοτόπουλου. Ένας άλλος τρόπος είναι να φτιάξουμε ένα χυλό από κορνφλάουρ και νερό και να βουτήξουμε εκεί τα κομμάτια του κοτόπουλου. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε μία κρούστα πολύ πιο αφράτη. Επιλέξτε όποιον τρόπο θέλετε εσείς.

Τις πιπεριές θα τις κόψουμε σε λεπτές λωρίδες. Αυτός ο τρόπος λέγεται ζουλιέν και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Το κρεμμύδι θα το κόψουμε εμινσέ και θα το αφήσουμε στο γουόκ να καραμελώσει.

Το κοτόπουλο στο γουόκ με πιπεριές κόκκινες ολοκληρώνεται με την προσθήκη σόγιας και σησαμέλαιου. Δώστε μεγάλη προσοχή στην προσθήκη αλατιού. Η σόγια είναι αρκετά αλμυρή!! Ενδεχομένως να μην χρειάζεται καθόλου αλάτι το φαγητό. Μεγάλη προσοχή θέλει και η προσθήκη του σησαμέλαιου στο φαγητό. Το σησαμέλαιο έχει έντονη γεύση που επηρεάζει σημαντικά ένα φαγητό.

Σχετικές Συνταγές