Κουνέλι στιφάδο

Κοτόπουλο στιφάδο

Το κοτόπουλο στιφάδο είναι μία πιο εύκολη, πιο βατή και ίσως και πιο ελκυστική παρασκευή σε σχέση με το κουνέλι στιφάδο ή το μοσχάρι.

Γενικά το στιφάδο είναι ένα φαγητό βαρύ. Αυτό οφείλεται στα πολλά μπαχάρια που έχει, στην έντονη κόκκινη σάλτσα και βέβαια στα πολλά κρεμμύδια που το συνοδεύουν.

Τα κρεμμύδια στιφάδο είναι μικροί βολβοί όπου τους καθαρίζουμε ακριβώς όπως και τα κανονικά κρεμμύδια. Επειδή θέλουμε κατά το βράσιμο αλλά και κατά το σερβίρισμα, τα κρεμμύδια να διατηρήσουν τη δομή τους πρέπει να προσέξουμε το καθάρισμά τους. Καθώς καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, αφήνουμε τη ρίζα τους να τα κρατάει. Αυτό είναι αρκετό ώστε να μην διαλυθούν κατά το βράσιμο.

Το δεύτερο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να θωρακίσετε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σε καυτό λάδι, βάζουμε τα κοτόπουλα και τα θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές. Αφότου το κάνετε αυτό προσθέστε και τον ντοματοπελτέ. Αφήστε τον να βγάλει το λάδι του. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει το φαγητό πιο γευστικό αλλά και πιο βαρύ. Μην ξεχάσετε να σβήσετε με κρασί. Στη συνταγή παρακάτω σας το δείχνουμε με λευκό κρασί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόκκινο ξηρό. Αφήστε το όμως να ρεντουίρει ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ του.

Σιγοβράστε το κοτόπουλο στιφάδο για τουλάχιστον μία ώρα και αφήστε τη σάλτσα του να δέσει.

Σχετικές Συνταγές