Κοτόπουλο στήθος γεμιστό πανέ

Κοτόπουλο στήθος γεμιστό πανέ

Σήμερα σας προτείνουμε κοτόπουλο στήθος γεμιστό πανέ!! Θα το χαρακτηρίσω μέτριας δυσκολίας καθότι έχει κάποιες συγκεκριμένες τεχνικές που πρέπει να ακολουθηθούν.

Έτσι λοιπόν ξεκινάμε αρχικά με την αγορά του κοτόπουλου. Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας δώσει στήθος κοτόπουλο. Για να μη δυσκολευτείτε αγοράστε μονά στήθη και ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας τα ανοίξει ώστε να μπορέσετε να τα κάνετε ρολό. Αν πάλι θέλετε να το δοκιμάσετε εσείς τότε τοποθετείστε το στήθος κοτόπουλο (μονό στήθος) σε ένα κίτρινο ξύλο κοπής. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε το στήθος κοτόπουλο οριζοντίως χωρίς όμως να το κόψουμε τελείως. Αυτός ο τρόπος κοπής του κοτόπουλου λέγεται και “πεταλούδα”. Αφότου το ανοίξετε, προσθέστε τη γέμιση και τυλίξτε σφιχτά. Στη συνέχεια ακολουθείτε τα βήματα της συνταγής.

Για τη γέμιση έχουμε επιλέξει χοιρινό καπνιστό και τυρί ένταμ. Αφότου το ρολάρουμε, το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο για να σφίξει. Στη συνέχεια το κάνουμε πανέ α λα ανγκλαιζ. Σίγουρα θα χρειαστεί διπλοπανάρισμα με σκοπό να κλείσουν καλά όλα τα κενά.

Η μέθοδος μαγειρέματος που θα ακολουθήσουμε είναι το deep frying με την διαφορά ότι θα πρέπει να προσέξουμε ώστε να ψηθεί σωστά το κοτόπουλο μέχρι το εσωτερικό του.

Το κοτόπουλο στήθος γεμιστό πανέ το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.

Σχετικές Συνταγές