Κοτόπουλο σοτέ με φασόλια μαυρομάτικα και σπανάκι είναι η πρότασή μας για σήμερα!! Ο συνδυασμός του κοτόπουλου με τα όσπρια αποδεδειγμένα έχει ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Το όσπριο που επιλέγουμε σήμερα είναι τα μαυρομάτικα φασόλια. Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι ένα είδος φασολιού που το διακρίνουμε από την χαρακτηριστική μαύρη κουκίδα του. Είναι πολύ δημοφιλή σε πολλές κουζίνες παγκοσμίως. Τα χρησιμοποιούμε σε πολλά πιάτα, όπως σαλάτες, σούπες, χορτοφαγικά πιάτα και πολλά άλλα. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Έχουν επίσης χαμηλά λιπαρά και περιέχουν αρκετές αντιοξειδωτικές ενώσεις. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως βασικό συστατικό σε πιάτα ή ως γαρνιτούρα.
Το στήθος κοτόπουλο είναι μία καλή πηγή πρωτεΐνης με χαμηλά λιπαρά, αυτό σημαίνει πως μπορεί να ενσωματωθεί σε μία υγιεινή διατροφή. Στη σημερινή συνταγή επιλέγουμε να το σοτάρουμε με λίγο λάδι. Μπορείτε αν θέλετε να το ψήσετε και κατευθείαν στο γκριλ.
Το φαγητό ξεκινάει πρώτα με το βράσιμο των φασολιών. Ο χρόνος βρασμού των μαυρομάτικων φασολιών είναι περίπου 30 λεπτά. Αφότου βράσουν τα φασόλια, τα σουρώνουμε και ξεκινάμε τη διαδικασία μαγειρέματος στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και τα υπόλοιπα υλικά. Θα χρησιμοποιήσουμε χυμό λεμόνι δίνοντας έτσι μία λεμονάτη επίγευση. Μπορείτε αντί για λεμόνι να χρησιμοποιήσετε χυμό ντομάτας ως μία άλλη παραλλαγή του φαγητού.
Το κοτόπουλο σοτέ με φασόλια μαυρομάτικα και σπανάκι είναι μία πρόταση για ένα εύκολο και διαφορετικό μεσημεριανό γεύμα.
Comments are closed.