Κοτόπουλο σοτέ με πουρέ γλυκιάς κολοκύθας

Κοτόπουλο σοτέ με πουρέ γλυκιάς κολοκύθας

Το φαγητό που σας παρουσιάζουμε σήμερα είναι κοτόπουλο σοτέ με πουρέ γλυκιάς κολοκύθας. Θεωρητικά είναι μία εύκολη και σχετικά γρήγορη συνταγή.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε πρώτα για να έχουμε μία σωστή σειρά στην κουζίνα μας είναι να κόψουμε την κολοκύθα στη μέση και μετά σε λωρίδες. Στη συνέχεια βάζουμε στο φούρνο της λωρίδες και τις ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά. Ο χρόνος καθορίζεται ανάλογα με το μέγεθος που έχουμε κόψει τις λωρίδες. Εναλλακτικά μπορούμε να καθαρίσουμε την κολοκύθα, να την κόψουμε σε μικρά κομμάτια και να την βράσουμε. Με το ψήσιμο στο φούρνο η κολοκύθα βγάζει περισσότερη γλυκάδα. Αφότου βγάλουμε την κολοκύθα από το φούρνο, με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα από τη φλούδα. Στη συνέχεια πολτοποιούμε την κολοκύθα στο μίξερ ή την περνάμε από σίτα. Βάζουμε την πολτοποιημένη κολοκύθα σε μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε γάλα ή κρέμα γάλακτος. Με την κρέμα γάλακτος ο πουρές θα έχει μία πιο δυνατή γεύση. Το βούτυρο το βάζουμε αφότου ”πάρει” ο πουρές όλη την κρέμα γάλακτος.

Το κοτόπουλο που χρησιμοποιούμε είναι στήθος. Μπορούμε να το κόψουμε είτε σε λωρίδες είτε να το αφήσουμε ολόκληρο. Η μέθοδος μαγειρέματος που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το σοτέ. Είναι σημαντικό να το σοτάρουμε σε δυνατό λάδι ώστε να θωρακιστεί σωστά.

Το κοτόπουλο σοτέ με πουρέ γλυκιάς κολοκύθας επιλέγουμε να το σερβίρουμε μαζί με τραγανούς πλιγουροκεφτέδες.

Σχετικές Συνταγές