Κοτόπουλο σοτέ με λαχανικά σχάρας

Κοτόπουλο σοτέ με λαχανικά σχάρας

Σήμερα έχουμε κοτόπουλο σοτέ με λαχανικά σχάρας.

Για να φτιάξουμε το σημερινό φαγητό θα πάρουμε από το κρεοπωλείο, κοτόπουλο στήθος. Το στήθος κοτόπουλο έχει το πλεονέκτημα ότι ψήνεται πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με το μπούτι. Θέλει όμως πολύ προσοχή ώστε να μην παραψηθεί και στεγνώσει. Από το κρεοπωλείο έχουμε δύο επιλογές αγοράς φιλέτου κοτόπουλου. Μπορούμε να αγοράσουμε είτε ένα διπλό είτε δύο μονά. Σας προτείνω να πάρετε δύο μονά ώστε να μην μπείτε στη διαδικασία να τα κόψετε. Αν παρατηρήσετε ότι είναι αρκετά μεγάλα ή παχιά, μπορείτε να ζητήσετε από τον κρεοπώλη να σας τα ανοίξει οριζοντίως ώστε να λεπτύνουν και να ψηθούν πολύ πιο γρήγορα.

Η μέθοδος μαγειρέματος που έχουμε επιλέξει είναι το σοτέ. Βέβαια επειδή είναι ολόκληρο το φιλέτο κοτόπουλο ενδέχεται ανάλογα το πάχος να είναι ωμό στο εσωτερικό του. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό που κάνουμε είναι να ολοκληρώσουμε το ψήσιμο στο φούρνο. Η διάρκεια ψησίματος στο φούρνο κυμαίνεται από 10 έως και 12 λεπτά (ανάλογα πάντα το πάχος του φιλέτου κοτόπουλου).

Το κοτόπουλο το συνοδεύουμε με λαχανικά σχάρας. Τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε θέλουμε να έχουν χρώμα για να δώσουν στο πιάτο μία ωραία αισθητική. Ανάλογα με το πως έχουμε σκεφτεί να στήσουμε το πιάτο, κόβουμε τα λαχανικά. Αν δεν έχετε σχάρα εύκαιρη μπορείτε να τα ψήσετε σε τηγάνι γκριλ ή ακόμα και στο φούρνο.

Το κοτόπουλο σοτέ με λαχανικά σχάρας θα το συνοδεύσουμε με σάλτσα Ολλανδέζ. Η σάλτσα Ολλανδέζ είναι μία σάλτσα βουτύρου που ταιριάζει τέλεια τόσο στο κοτόπουλο όσο και στα λαχανικά. Τη συνταγή για τη σάλτσα Ολλανδέζ μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Σχετικές Συνταγές