Κοτόπουλο σοτέ με λαχανικά γλασέ και σάλτσα βελουτέ

Κοτόπουλο σοτέ με λαχανικά γλασέ και σάλτσα βελουτέ

Κοτόπουλο σοτέ με λαχανικά γλασέ και σάλτσα βελουτέ είναι η πρότασή μας για σήμερα.

Χρησιμοποιούμε στήθος κοτόπουλο και επιλέγουμε να το μαγειρέψουμε σοτέ. Με τη μέθοδο μαγειρέματος σοτέ θωρακίζουμε το κρέας σε τηγάνι με λίγη λιπαρή ύλη. Αν το κομμάτι που σοτάρουμε είναι μεγάλο, ολοκληρώνουμε το ψήσιμο στο φούρνο. Θα πρέπει να προσέξουμε πόσο θα μαγειρέψουμε το στήθος κοτόπουλο καθώς στεγνώνει εύκολα. Ένας ασφαλής χρόνος ψησίματος είναι αρχικά να σοτάρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και να το βάλουμε στο φούρνο για 12 λεπτά. Αυτό βέβαια εξαρτάται από το πόσο μεγάλο είναι το στήθος κοτόπουλο και το πόσο καλά το έχουμε σοτάρει στο τηγάνι.

Η σάλτσα βελουτέ θεωρείται μητρική σάλτσα (mother sauce). Στην μαγειρική τέχνη ο όρος «μητρική σάλτσα» αναφέρεται σε οποιαδήποτε από τις πέντε βασικές σάλτσες, οι οποίες είναι οι αφετηρίες για την παρασκευή διαφόρων δευτερευουσών σαλτσών. Ονομάζονται μητρικές σάλτσες γιατί η καθεμία είναι σαν το κεφάλι της δικής της μοναδικής οικογένειας. Για να φτιάξουμε μία καλή σάλτσα βελουτέ θα πρέπει να έχουμε έναν πολύ καλό και δυνατό ζωμό.

Τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε γλασέ είναι οι πατάτες, τα καρότα και τα κολοκύθια. Θα τα κόψουμε σε κύβους και θα τα βάλουμε σε ζωμό μαζί με ζάχαρη και αλάτι. Θα τα αφήσουμε να σιγοβράσουν μέχρι να γλασάρουν και να είναι έτοιμα.

Το κοτόπουλο σοτέ με λαχανικά γλασέ και σάλτσα βελουτέ είναι ένα φαγητό το οποίο μπορούμε να το σερβίρουμε είτε για μεσημεριανό είτε για βραδυνό.

Σχετικές Συνταγές