Κοτόπουλο ρολό με πατάτες

Κοτόπουλο ρολό με πατάτες

Σήμερα θα φτιάξουμε κοτόπουλο ρολό με πατάτες!!! Το συγκεκριμένο φαγητό είναι πολύ εύκολο αρκεί να γνωρίζουμε πως φιλετάρεται ένα κοτόπουλο ολόκληρο για να το κάνουμε ρολό. Η αλήθεια είναι πως έχει κάποιες δυσκολίες αλλά για έναν επαγγελματία είναι αρκετά εύκολο. Σας προτείνουμε λοιπόν να ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας να το φιλετάρει. Αφότου ξεπεράσουμε την πρώτη δυσκολία του φιλεταρίσματος μας απομένει άλλη μία. Αυτή είναι το δέσιμό του. Ένα ρολό για να το δέσουμε έχουμε τρεις επιλογές.

Τούμπι για ρολό κοτόπουλο με πατάτες

Τούμπι

Η πρώτη είναι η επαγγελματική μέθοδος η οποία γίνεται με το δίχτυ. Αυτή η τεχνική είναι η πιο καλή αλλά δυστυχώς για να μπορέσουμε να την κάνουμε θα πρέπει εκτός από δίχτυ να έχουμε και τούμπι.

Η δεύτερη τεχνική είναι να το δέσιμο με σπάγκο. Η συγκεκριμένη τεχνική απαιτεί μία τεχνογνωσία πάνω στο αντικείμενο και αυτό γιατί καθώς θα δένουμε το ρολό θα πρέπει να προσέξουμε να μην αφήσουμε ανοιχτά σημεία από τα οποία ενδέχεται να χυθεί το τυρί της γέμισης.

Η τρίτη επιλογή είναι ερασιτεχνική με τη διαφορά όμως ότι με αυτήν δεν θα δυσκολευτούμε. Πως γίνεται αυτό; Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο πάγκο και τοποθετούμε από πάνω το ρολό. Τυλίγουμε το ρολό κοτόπουλο με τη λαδόκολλα κλείνοντας καλά τις άκρες. Μπορούμε να το ψήσουμε κατευθείαν με τη λαδόκολλα ή πάνω από αυτήν για πιο σίγουρο αποτέλεσμα να τυλίξουμε ένα αλουμινόχαρτο. Αν επιλέξουμε αυτή την τεχνική θα πρέπει 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο του κοτόπουλου να αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο ώστε να πάρει χρώμα το ρολό.

Το ρολό κοτόπουλο με πατάτες είναι ένα φαγητό αρεστό απ’ όλους!! Το μπέικον, η γαλοπούλα και η κεφαλογραβιέρα είναι υλικά που ταιριάζουν πολύ με το κοτόπουλο.

Σχετικές Συνταγές