Κοτόπουλο ρολό γεμιστό με μανιτάρια και ανθότυρο

Κοτόπουλο ρολό γεμιστό με μανιτάρια και ανθότυρο

Κοτόπουλο ρολό γεμιστό με μανιτάρια και ανθότυρο είναι η γευστική πρόταση της ημέρας.

Για να παρασκευάσουμε τη συνταγή θα χρειαστούμε ένα ολόκληρο κοτόπουλο το οποίο θα πρέπει πρώτα να ξεκοκαλίσουμε. Επειδή αυτό είναι δύσκολο να επιτευχθεί από έναν μη επαγγελματία, μπορούμε να το ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας να το ετοιμάσει. Αν πάλι προσπαθήσετε εσείς να το ξεκοκαλίσετε προσέξτε να μην δημιουργήσετε τρύπες στην πέτσα. Είναι πολύ σημαντικό η πέτσα να μείνει ακέραιη ώστε να κρατήσει μέσα στο κοτόπουλο όλη τη γέμιση.

Για τη γέμιση επιλέγουμε μανιτάρια και ανθότυρο. Το ανθότυρο είναι ένα τυρί με διακριτική γεύση. Μας δίνει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουμε εύκολα χωρίς να φοβόμαστε ότι θα επηρεαστεί το σύνολο της συνταγής. Για παράδειγμα αν χρησιμοποιούσαμε ροκφόρ ή Καμαμπέρ μέσα στη γέμιση, το αποτέλεσμα θα ήταν τελείως διαφορετικό.

Εκτός από το ανθότυρο, χρησιμοποιούμε και μανιτάρια. Τα μανιτάρια που έχουμε επιλέξει είναι τα λευκά, τα πλευρώτους και τα πορτσίνι. Είναι πολύ σημαντικό τα μανιτάρια να τα σοτάρουμε πρώτα και μετά να τα προσθέσουμε στη γέμιση. Τα πορτσίνι τα έχουμε σε αποξηραμένη μορφή. Καλό είναι προτού τα χρησιμοποιήσουμε να τα μουλιάσουμε σε νερό, ή σε κονιάκ ή σε λευκό κρασί. Με αυτόν τον τρόπο τα μαλακώνουμε αλλά παράλληλα τους δίνουμε και γεύση.

Το κοτόπουλο ρολό γεμιστό με μανιτάρια και ανθότυρο το ψήνουμε στο φούρνο.

Σχετικές Συνταγές