Κοτόπουλο μόλε

Κοτόπουλο μόλε

Προκαλούμε τους γευστικούς σας κάλυκες και σας προτείνουμε κοτόπουλο μόλε!!

Τι είναι όμως το κοτόπουλο μόλε;

Μία ιδιαίτερη και αρκετά ”δύσκολη” γευστικά συνταγή. Ο λόγος που μπορεί κάποιος να δυσκολευτεί γευστικά είναι γιατί το κοτόπουλο μαγειρεύεται σε σοκολάτα. Ναι, καλά διαβάσατε, θα μαγειρέψουμε το κοτόπουλο σε σοκολάτα!!

Επιλέγουμε σοκολάτα υγείας και κακάο αλλά όλα αυτά σε δεύτερο χρόνο. Πρώτα θα σοτάρουμε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο και στη συνέχεια θα το αφαιρέσουμε σε ένα ταψάκι με απορροφητικό χαρτί. Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα και σοτάρουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας (κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριές). Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα αμύγδαλα και το σουσάμι. Σβήνουμε με μαύρη μπύρα και αφήνουμε να ρεντουίρει. Προσθέτουμε ζωμό κοτόπουλο και αφήνουμε να βράσει. Αφού βράσει, στη συνέχεια πολτοποιούμε, προσθέτουμε κακάο και σοκολάτα και ζεσταίνουμε τη σάλτσα ώστε να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κομμάτια του κοτόπουλου και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Ελέγχουμε τη σάλτσα μήπως χρειάζεται ζωμό γιατί όσο βράζει πυκνώνει λόγο της σοκολάτας.

Το κοτόπουλο μόλε είναι ένα φαγητό ιδιαίτερο. Η γεύση του είναι αρκετά γλυκιά. Η σοκολάτα σφραγίζει τη γεύση του φαγητού και δημιουργεί ένα σύνολο γεύσεων που είτε θα ξετρελάνει αυτόν που θα δοκιμάσει το φαγητό ή θα τον απογοητεύσει.

Μία δοκιμή λοιπόν θα πείσει τον καθένα αν του ταιριάζει η γεύση ή όχι.

Σχετικές Συνταγές