Κοτόπουλο μπούτι με σάλτσα ροκφόρ

Κοτόπουλο μπούτι με σάλτσα ροκφόρ

Η πρότασή μας για σήμερα είναι, κοτόπουλο μπούτι με σάλτσα ροκφόρ!!! Η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ γευστική. Βασική προϋπόθεση είναι να σας αρέσει η έντονη και δυνατή γεύση του ροκφόρ.

Δείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το ροκφόρ.

Λίγα λόγια για τη συνταγή.

Επιλέγουμε κοτόπουλο μπούτι και το κόβουμε σε μέτριο καρέ. Μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και στήθος κοτόπουλο. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι το πως θα το διαχειριστούμε ώστε να μην ”στεγνώσει”. Το στήθος κοτόπουλο θέλει λιγότερο ψήσιμο. Στην συγκεκριμένη συνταγή επιλέγουμε καλύτερα το μπούτι κοτόπουλου καθώς εκτός από το σοτάρισμα θα βράσει και στη σάλτσα οπότε θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο μαγειρέματος.

Η σάλτσα μας θα δημιουργηθεί από την προσθήκη κρέμας γάλακτος και ροκφόρ. Το ροκφόρ έχει δυνατή γεύση. Το ρίχνουμε μέσα στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με την κρέμα. Επειδή η γεύση του είναι έντονη μπορείτε να το ”σπάσετε” με κρέμα τυριού. Η προσθήκη τριμμένης παρμεζάνας στο τέλος βοηθά να δέσει η σάλτσα αλλά και για να δώσει μία πιο πικάντικη επίγευση.

Στην συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιούμε λευκό κρασί για να ”σβήσουμε”. Ταιριάζει πολύ το μοσχοφίλερο!! Το αφήνουμε να ρεντουίρει και μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με λίγο νερό. Το νερό βοηθά ώστε να μην μας ”κόψει” η κρέμα γάλακτος.

Το κοτόπουλο μπούτι με σάλτσα ροκφόρ είναι μία καλή επιλογή είτε για γεύμα το μεσημέρι είτε για δείπνο το βράδυ.

Σχετικές Συνταγές