Κοτόπουλο μπουργκινιόν

Κοτόπουλο μπουργκινιόν

Σήμερα θα κάνουμε μία μικρή παραλλαγή και αντί για μοσχαράκι μπουργκινιόν θα φτιάξουμε κοτόπουλο μπουργκινιόν. Η συνταγή είναι σχετικά εύκολη αλλά εμείς την κατατάσσουμε στις δύσκολες λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας και των πολλών σταδίων της συνταγής.

Το κοτόπουλο που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι άνευ οστών και κατά προτίμηση μπούτι. Σας συνιστούμε μπούτι επειδή θα περάσει από πολλά στάδια μαγειρέματος οπότε θα παραμείνει μαλακό σε σχέση με το στήθος όπου θα στεγνώσει και θα σκληρύνει.

Το κοτόπουλο μπουργκινιόν μαγειρεύεται πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με το μοσχάρι οπότε ξεκινήστε άμεσα να μαγειρεύετε τις γαρνιτούρες.

Τα μανιτάρια που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα λευκά τα οποία τα βρίσκουμε εύκολα στα super market. Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα σοτάρουμε. Αφότου σοτάρουμε τα μανιτάρια, ξεκινάμε με το μπέικον. Το σοτάρουμε και αυτό μόνο του, αφού πρώτα το κόψουμε είτε ζουλιέν είτε μικρό καρεδάκι.

Τέλος, μας μένουν τα κρεμμυδάκια στιφάδο. Διαλέγουμε κρεμμυδάκια μικρά και όσο είναι δυνατόν ίσα σε μέγεθος. Ο λόγος είναι για να μπορέσουν να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.

Για γαρνιτούρα θα χρησιμοποιήσουμε επίσης κρουτόν. Για τα κρουτόν έχουμε τρεις επιλογές ψησίματος. Μπορούμε να τα τηγανίσουμε, να τα ψήσουμε στο φούρνο και να τα σοτάρουμε. Στην συγκεκριμένη συνταγή επιλέγουμε να τα σοτάρουμε σε βούτυρο. Θα γίνουν πιο αφράτα και πιο γευστικά.

Σχετικές Συνταγές