Κοτόπουλο με χυλοπίτες

Κοτόπουλο με χυλοπίτες

Ένα παραδοσιακό φαγητό που σερβίρεται συνήθως Κυριακή μεσημέρι, είναι το κοτόπουλο με χυλοπίτες. Είναι ένα αγαπημένο φαγητό καθώς εξυπηρετεί πολλές διαφορετικές καταστάσεις. Αρχικά αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!! Είναι μία οικονομική λύση και παράλληλα καλύπτει ως ποσότητα αρκετά άτομα στο τραπέζι.

Εκτός από κοτόπουλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κόκορα. Αν επιλέξετε κόκορα θα πρέπει να γνωρίζεται ότι ο χρόνος βρασμού του είναι αρκετά μεγαλύτερος. Αν είναι και χωριάτικος τότε ο χρόνος βρασμού αυξάνεται. Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση αλλάζει και η γεύση καθώς ο χωριάτικος κόκορας είναι πολύ πιο γευστικός.

Επιλέξαμε στη συνταγή να βάλουμε χυλοπίτες. Μπορούμε επίσης να βάλουμε μακαρόνια ή να επιλέξουμε κριθαράκι και να φτιάξουμε γιουβέτσι.

Δείτε εδώ τη συνταγή για κοτόπουλο γιουβέτσι

Λίγα λόγια για τις χυλοπίτες

Οι χυλοπίτες είναι ένα είδος παραδοσιακού ζυμαρικού. Φτιάχνεται από σιμιγδάλι και η διαφορά τους από τα υπόλοιπα ζυμαρικά είναι ότι περιέχουν αυγά και σε ορισμένες περιπτώσεις και γάλα. Βλέποντας τις χυλοπίτες, μας θυμίζουν τις ιταλικές ταλιατέλες καθώς έχουν σχεδόν το ίδιο σχήμα. Λόγω του ότι περιέχουν αυγό μέσα στη ζύμη, τις κάνει πολύ νόστιμες.

Σε πολλά μέρη της Ελλάδος τις συναντάμε σε διάφορα σχήματα, κομμένες σε πιο μικρά κομμάτια και τις ονομάζουν χυλοπιτάκι.

Στο κοτόπουλο με χυλοπίτες μπορείτε να προσθέσετε τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας. Εμείς με τη σειρά μας σας λέμε ότι ταιριάζει πολύ με μυζήθρα!!

Σχετικές Συνταγές